Vision 2035 överlämnad till infrastrukturminister Tomas Eneroth

Intresset var stort när infrastrukturministern Tomas Eneroth besökte Gävle i tisdags. Eva Lindberg regionstyrelsens ordförande i Region Gävleborg och Ingela Bendrot vd Nya Ostkustbanan fick en trevlig pratstund med honom. Han berättade att den nationella planen kommer inom kort, men mer ville han inte avslöja….

Eva Lindberg och Ingela Bendrot passade på att lämna Nya Ostkustbanans vision för 2035 till Tomas Eneroth. Visionen målar upp hur det skulle kunna se ut längs södra norrlandskusten med ett dubbelspår år 2035.

-Detta är vårt avstamp in i nästa nationella plan, dvs 2022 – 2034. Nya Ostkustbanans mål är att dubbelspåret ska stå klart till 2035 och då måste de avgörande besluten fattas senast 2022. Vi hoppas på att vi i den plan som kommer nu kommer att få mer pengar än det som Trafikverket föreslog, men konkurrensen om de statliga infrastrukturpengarna har aldrig varit större än nu säger Eva Lindberg regionstyrelsens ordförande och vice ordförande i Nya Ostkustbanan.

Klicka här för att lyssna på intervjun med Tomas Eneroth.

Klicka här för att ladda ner Vision 2035. Vill du ha ett eget exemplar? Maila din postadress till info@nyaostkustbanan.se och ange Vision 2035 så skickar vi ett eget exemplar till dig!

eva_thomas_ingela
Eva Lindberg, regionstyrelsens ordförande i Region Gävleborg, Tomas Eneroth, infrastrukturminister och Ingela Bendrot vd Nya Ostkustbanan.

Arkiv