Intervju med Ingela Bendrot, vd för Nya Ostkustbanan

I några veckor framåt kommer vi att publicera personliga intervjuer med de personer som ingår i Nya Ostkustbanans team. Först ut är Ingela Bendrot, vd för Nya Ostkustbanan.

–  Jag gillar verkligen att åka tåg! En av mina mest oförglömliga resor var när jag skulle åka från Goa till Thiruvananthapuram i södra Indien. Jag skulle åka med Rajdhani Expressen, men tåget var försenat. Först tre timmar, men sedan utökades  förseningen successivt och blev till slut 18 timmar.

– Problemet var att de inte berättade om hur lång förseningen skulle bli, så jag vågade inte lämna stationen. Inte ens för att köpa mat, så jag fick klara mig på chai-te. Jag fick sova på en träbänk med två kashmirsjalar som ”täcke”. När tåget väl kom så väntade en lång resa, en fantastisk tågupplevelse. Härligast var att sitta och titta ut, tågets dörrar var nämligen inte stängda så det gick bra att sitta och dingla med benen säger Ingela Bendrot och skrattar åt det absurda minnet.

– Jag åkte bekvämt i första klass och sov skönt i den välbäddade sängen.  Inte nog med att vi fick frukost, lunch, middag; vi fick även after noon tea. Min kupé låg i vagnen efter loket, så jag kunde från min tågkorridor se lokföraren och övrig personal. De hade också en sovplats inne i loket där de kunde vila under den långa resan. Det var en fantastisk resa – inte konstigt att jag längtar efter att få göra fler tågresor i Indien säger Ingela.

Klicka här för att läsa hela intervjun.

Arkiv