Intervju med Henric Fuchs, samordnare för kollektivtrafik och infrastruktur Region Västernorrland

Veckans personliga intervju från Nya Ostkustbanans team är, Henric Fuchs, samordnare för kollektiv och infrastruktur, Region Västernorrland. 

– Att åka tåg är en stor del av mitt liv, såväl i Sverige som utomlands. När jag var yngre var resan i sig själva oftast höjdpunkten och då gjorde det inget att det tog lite tid. Det var först under min värnpliktstid som de långa restiderna med tåg gjorde sig påminda. När det var dags för permission tog restiden mellan Edsbyn och F7 Såtenäs tur och retur längre tid än vad jag fick tillbringa hemma.

– En stor del av mitt arbete utgörs av samverkan och dialog med andra och då blir det många resor. Jag gillar verkligen att åka tåg, men de långa restiderna påverkar dessvärre både arbetet och fritiden negativt. I somras när vi skulle hälsa på släkten i Turkiet var den längsta restiden och den mest ansträngande delen av resan mellan Härnösand och Arlanda. Med ett dubbelspår hade restiden varit den kortaste istället för den längsta.

– Jag intresserar mig för människor och för hur de ska få en bättre framtid. Tåg och räls är ett medel för att nå dit och det gäller att använda dem rätt. Jag tycker det är kul att se de resultat som vi har uppnått och ser fram emot att vara med och bidra till utvecklingen av nya möjligheter och kortare restider.

Klicka här för att läsa hela intervjun.

Arkiv