SJ dementerar felaktiga uppgifter

depositphotos_11044872_original

– Uppgifter förekommer i media om att SJ planerar för att tågen inte ska stanna i Hudiksvall. SJ har inga sådana planer, Hudiksvall kommer fortsatt att vara en viktig och prioriterad station – alla dagtåg som passerar Hudiksvall kommer att göra uppehåll där, säger Jan Kyrk, Affärschef på SJ.

SJ dementerar kraftfullt uppgifter om att tågen inte ska stanna i Hudiksvall fortsättningsvis. Linjen Stockholm – Umeå är en av SJ:s linjer där resandet ökar allra mest. SJ:s ambition är att även i fortsättningen skapa de bästa förutsättningar för att trafiken ska fortsätta öka. Med nya spår kommer tåget bli ännu mer attraktivt.

Jan Kyrk, SJ. Foto: Henry Lundholm
Jan Kyrk, SJ.
Foto: Henry Lundholm

– SJ:s ambition är dessutom att utöka trafiken på Ostkustbanan. Vi för därför en diskussion med Region Gävleborg kring att öka dagens åtta avgångar till och från Hudiksvall till tolv avgångar, vilket skulle kunna ske redan från december 2018. Då samtliga dagtåg ska stanna bland annat i Hudiksvall kommer detta betyda tolv uppehåll per riktning i Hudiksvall. Samverkan med de regionala trafikhuvudmännen ger oss de bästa förutsättningarna för att skapa en attraktiv och långsiktig tidtabell för hela Ostkustbanan, säger Jan Kyrk, Affärschef på SJ.

– Vi är många som drar en lättnadens suck. Det är bra att SJ nu så tydligt dementerar. Tyvärr fick de felaktiga uppgifterna snabbt spridning och skapade stor oro, inte bara i Hudiksvall utan hos alla oss som arbetar för bättre tågförbindelser längst med kusten, säger Ingela Bendrot vd för Nya Ostkustbanan. 

 

Läs SJ:s pressmeddelande här. 

Arkiv