Nya Ostkustbanan vann priset ”Årets insats för bygg och anläggningsbranschen”

Det blev Nya Ostkustbanan som kammade hem Sveriges Byggindustriers pris ”Årets insats för bygg- och anläggningsbranschen i Västernorrland” på Sundsvalls Business Award den 19 september.  Kommunalrådet Bodil Hansson, som också är ledamot i Nya Ostkustbanans styrelse, tog emot priset som delades ut av tidigare infrastrukturministern Catharina Elmsäter Swärd, som nu är vd för Sveriges Byggindustrier.

I år var Nya Ostkustbanan, Timråbo och Diös nominerade. Nya Ostkustbanan tog hem segern med motiveringen:  ”Med en tydlig inriktning och målmedvetenhet har vinnaren, genom samverkan med såväl regionala som nationella intressenter, starkt bidragit till att sätta vår region på kartan. Vinnaren har visat på förutsättningar för tillväxt och inspirerat såväl politiker som allmänhet att tänka i nya banor. Hållbarhet och långsiktighet är nyckelord för vinnarteamet där kommuner och regioner längs Södra Norrlandskusten samverkar kring regionens viktigaste utvecklingsfråga. ”

Kommunalrådet Bodil Hansson, som är ledamot i Nya Ostkustbanans styrelse, tar emot priset på Sundsvalls Businesss Award.

I samband med nomineringen presenterades Nya Ostkustbanan på följande sätt: ”Nya Ostkustbanan har genom intensivt påverkansarbete bidragit till att påskynda utbyggnaden av dubbelspår mellan Gävle-Härnösand. Regeringen anslog 1,7 miljarder extra till dubbelspårsutbyggnaden och utpekade sträckan som prioriterad i nästa planbeslut. Nya Ostkustbanan ägs av kommuner och regioner längs södra Norrlandskusten, genom bolaget samverkar de kring regionens viktigaste utvecklingsfråga.”

-Vi är otroligt glada och tacksamma över att vårt arbete för ett dubbelspår uppmärksammas genom denna fina utmärkelse! Våra framgångar är resultat av ett starkt och engagerat samarbete mellan berörda kommuner, regioner, länsstyrelser och näringslivet. Vi försöker se och ta vara på möjligheter och konsekvent kommunicera hur vi kan bidra till utveckling, inte bara i regionen utan för hela Sverige säger Ingela Bendrot som sedan 2016 är vd för bolaget.

Priset Årets insats för bygg- och anläggningsbranschen i Västernorrland delas ut av Sveriges Byggindustrier i samarbete med Sundsvall Business Award.  Vinnaren utses av styrelsen för Sveriges Byggindustriers byggförening i Västernorrland. Med priset vill Sveriges Byggindustrier uppmärksamma branschen och inspirera fler aktörer att arbeta för en attraktiv, sund och säker byggbransch. Priset tilldelas person, företag, organisation, projekt eller innovation som utvecklar och bidrar till en modern och attraktiv byggbransch i länet.

Vill du se alla nominerade för de priser som delades ut på Sundsvalls Business Award? Här finns alla presentationer!

Arkiv