Nya Ostkustbanan på viktigt EU-möte i Ljubljana

Erik Lövgren, Regionråd i Västernorrland samt Lotta Rönström från Mid Sweden European Office representerade Nya Ostkustbanan på EU-kommissionens viktiga transportkonferens TEN-T Days i Ljubljana i slutet av april.

Inte nog med att Erik Lövgren och Lotta Rönström fick ett bra samtal direkt med EU-kommissionären Violeta Bulc, de hade även möten om ScanMed-korridoren och digitalisering samt möten med Karima Delli, ordförande i Europaparlamentets transportutskott och Pat Cox, europeisk koordinator för ScanMed-korridoren.

– Bra kommunikationer knyter samman människor och företag runt om i Europa, så transportpolitiken är ett av de områden som EU prioriterar. Det handlar om att skapa förutsättningar för jobb och tillväxt runt om i hela Europa, och använda miljö- och klimatvänliga transporter som smörjmedel säger Erik Lövgren.

– Vi är definitivt ingen bortglömd del av Europa, vi möttes av ett oväntat stort intresse. Vi har ju en stark utvecklingskraft inom norra Sverige, med stora och viktiga råvarutillgångar och många innovativa och expansiva företag. Nya Ostkustbanan är en viktig del i det Europeiska infrastrukturnätet, avslutar Erik Lövgren.

Slutet av maj åker Nya Ostkustbanans vd Ingela Bendrot till Bryssel där hon ska träffa en rad viktiga aktörer, följ gärna rapporteringen via vår Facebooksida!

Lyssna till Erik Lövgrens rapport direkt på plats i  Lubljana

 

Klicka här om du vill läsa mer om dagarna i Ljubljana.

Arkiv