Nya Ostkustbanan på Kristdemokraternas kommundagar

16 april 2023

Engagerade möten med fem ministrar och kommun- och regionalpolitiker från hela landet

Nya Ostkustbanan var på plats när Kristdemokraterna träffades i Örebro för årets kommundagar 14-15 april. Det blev många inspirerande och engagerande möten med politiker från hela landet och hela fem av sex ministrar; Ebba Busch, Andreas Carlson, Jakob Forssmed, Peter Kullgren och Erik Slottner. Vi fick lite längre samtal med framförallt Ebba och Andreas.
– De visade stort intresse och var väl insatta i våra viktigaste prioriteringar. Vi påminde dem givetvis om deras vallöfte från 2022, att bygga klart Nya Ostkustbanan. Vi hade till och med gjort deras egna budskapsplattor till kylskåpsmagneter. Magneten som visade en bild på partiledaren Ebba Busch tillsammans med Sundsvallspolitikern Liza-Maria Norlin var väldigt populära, berättar Ingela Bendrot vd på Nya Ostkustbanan.
Ingela Bendrot var på plats för Nya Ostkustbanan, liksom Henric Fuchs och Cecilia Aketch Akanga från Botniska korridoren, Lotta Rönström från North Sweden European Office samt Elisabeth Sinclair från Norrbotniabanan. På plats fick vi lyssna till infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson som i ett samtal med bl a Magnus Lagergren, ledamot i Botniska korridorens styrgrupp och Sundsvallspolitikern Liza-Maria Norlin pratade om sina prioriteringar och arbete för att stärka godstrafik och arbetspendling i hela landet.
Vill du läsa mer om KD och Nya Ostkustbanan – läs vår partigranskning!
Ebba Bush får se sig själv på en kylskåpsmagnet som Nya Ostkustbanan tagit fram, där Ebba Bush och Liza-Maria Norlin kräver ”BYGG UT NYA OSTKUSTBANAN NU!”.

Arkiv