Nya Ostkustbanan på Centerpartiets stämma och kommundagar

Ingela Bendrot, Muharrem Demirok och Elisabeth Sinclair
10 februari 2023

Medvind när 1 100 centerpartister samlades i Helsingborg

1 100 centerpartister hade rest från hela landet för att delta på Centerpartiets välbesökta extrastämma och kommundagar i Helsingborg. Det blev många härliga återseenden! De senaste pandemi-åren har satt stopp för denna typ av stora event, och glädjen över att mötas igen var tydlig!

– För Nya Ostkustbanans vd Ingela Bendrot blev det några intensiva dagar. Många passade på att komma förbi Nya Ostkustbanans monter och ställa frågor och diskutera. Det är tydligt att stödet är starkt för Nya Ostkustbanan bland centerpartisterna, säger Ingela Bendrot. Hon fortsätter:

– Det blev många bra samtal, och också många heja-rop. Det var jättekul att träffa alla olika delegationer från inte minst Västernorrland och Gävleborg, det var en mix av nya och gamla bekantskaper. Det var också många från andra delar av Sverige som tittade förbi. Att Nya Ostkustbanan är populär förvånar mig inte, men att så många tyckte att det var bra att höghastighetsbanorna nu avbrutits var något som jag inte hade räknat med. Centerpartiets nationella politik har ju tippat över till förmån för satsningar på höghastighetsbanorna.

Inte mindre än tre partiledare besökte Nya Ostkustbanans monter; Maud Olofsson, Annie Lööf och Muharrem Demirok. Maud Olofsson, partiledare 2001-2011, är en tydlig förespråkare för Nya Ostkustbanan. Hon bor numera i Örnsköldsvik, en ort som självklart har mycket att vinna på ett dubbelspår söderut. Hon har ett stort engagemang för viktiga järnvägssatningar i norr, Nya Ostkustbanan, Botniabanan och Norrbotniabanan. Nästa partiledare att ta plats i montern var Annie Lööf, som just blivit avtackad som partiledare mellan åren 2011-2023. Centerpartiet var starka pådrivare för de stora investeringar i Nya Ostkustbanan som Alliansregeringen fattade beslut om 2014. Det var också Annie som fick presentera dessa satsningar 2014. Det var en markering av att partiet hade gjort skillnad i förhandlingarna med övriga partier, och förhandlat sig fram till ett bra resultat. Sist, men inte minst, att besöka Nya Ostkustbanans monter, var Muharrem Demirok, helt nyvald partiledare. Nya Ostkustbanan var ett nytt begrepp för hans del, men han lyssnade med stort intresse och ställde kloka och engagerade frågor.

Nya Ostkustbanan följer utvecklingen i alla partier och senare i vår kommer bolaget att gästa Moderaternas Sverigedagar i Karlstad samt Kristdemokraternas Kommundagar i Örebro.

– Vi känner medvind från alla håll just nu, summerar Ingela Bendrot.

 

Annie Lööf och Ingela Bendrot
Avgående partiledaren Annie Lööf och Nya Ostkustbanans vd Ingela Bendrot

 

 

  

Arkiv