Nya Ostkustbanan inbjuden som talare på Trafikverkets konferens om gods på sjövägen 16 september

I höst arrangerar Trafikverket en digital resultatkonferens för att följa upp Sveriges arbete med den nationella godsstrategin där bland andra infrastrukturminister Tomas Eneroth och Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon deltar. Syftet med konferensen är att följa upp de 62 punkterna i handlingsprogrammet för godsstrategin samt att lyfta upp goda exempel, särskilt kopplat till sjöfart.

– Att vi har blivit inbjudna som föredragshållare till konferensen är ett kvitto på kvaliteten i det arbete vi gör samt relevansen för det nationella och europeiska arbetet med att höja konkurrenskraften för vårt näringsliv samt påskyndandet av omställningen till ett fossilfritt samhälle, säger Ingela Bendrot vd för Nya Ostkustbanan.

Det är infrastrukturstrateg Henric Fuchs från Region Västernorrland som deltar och representerar Nya Ostkustbanan på konferensen. Henric projektledde arbetet med Nya Ostkustbanans uppmärksammade godsrapport.

På konferens deltar drygt ett dussintal personer från näringslivet, offentlig sektor samt forskning och utveckling.

Här hittar du information om programmet och hur du anmäler dig till den digitala konferensen:
Gods på sjövägen – vad händer? 16 september – Trafikverket

 

Generaldirektör Lena Erixon, infrastrukturminister Tomas Eneroth och infrastrukturstrateg Henric Fuchs är några av de som deltar på konferensen

Arkiv