Intervju med Eva Björk, kontorschef på Central Sweden i Bryssel

Veckans personliga intervju från Nya Ostkustbanans team är, Eva Björk, kontorschef på Central Sweden i Bryssel. 

 

– Järnvägen har på ett eller annat sätt följt mig genom livet (eller kanske är det jag som har följt den?). Med en far som jobbat på SJ:s vagnverkstad i största delen av sitt yrkesverksamma liv, blev jag inbiten tågfantast redan som liten.

– Innan jag fyllde åtta hade jag varit på flera ”tågluffar” i Europa med familjen, bland annat till Italien och Finland. Har sedan barnsben älskat att resa med tåg; och gör det än idag. Oavsett om det gäller en tågluff i Inre Mongoliet, på Balkan eller i Peru, eller att under jobbets ”hemmaveckor” i Sverige med resa mellan Gävle, Falun och Örebro. Tåget är en perfekt plats att jobba, träffa människor och uppleva världen – i när och fjärran!

Klicka här för att läsa hela intervjun.

 

 

Arkiv