Intervju med Christoffer von Bothmer, infrastrukturstrateg på Region Gävleborg

Veckans personliga intervju från Nya Ostkustbanans team är, Christoffer von Bothmer, infrastrukturstrateg på Region Gävleborg.

– Med det uppdrag jag har idag sker tågresandet oftast mellan Gävle och Stockholm, en resa som endast tar en och en halvtimme. Reser man däremot inom länet blir det ofta längre restider då vi har en situation för tillfället där det är ”ont om tid” på spåren. Detta kombinerat med att vi inom den regionala tågtrafiken med X-tågen inte har tillgång till så många tåg som vi önskar. Men från och med tidtallen 2019 har Region Gävleborg ett utökat samarbete med SJ som innebär förbättrade resmöjligheter för länets tågresenärer.

– Bättre kommunikationsmöjligheter gör att samhället kan utvecklas ännu mer, och det är något som är verkligt stimulerande att arbeta med. Tanken om ”hela resan” dörr till dörr är något som är viktigt för mig som cyklar året om. Det är viktigt att det finns bra förbindelse, bra möjligheter att parkera cykeln säkert och att utformningen av cykelbanorna är inbjudande i kombination med att snöröjningen fungerar bra.

– En ”yrkesskada” jag har är att jag ofta fotar bra och mindre bra exempel på detta när jag är på olika resor, både i jobbet och privat. Min familj blir ibland lite konfunderad på mina val av motiv under semestern…men de har vant sig.

 

Klicka här för att läsa hela intervjun.

 

 

Arkiv