Möte mellan infrastrukturministern och Nya Ostkustbanan

Möte med Tomas Eneroth på Transportforum.
Möte med Tomas Eneroth på Transportforum.

Nya Ostkustbanan passade på att möta infrastrukturminister Tomas Eneroth i samband med Transportforum i Linköping. Ministern hade bjudit in till speed-date och Nya Ostkustbanan var inte sena att nappa på erbjudandet. Eneroth är, trots sin korta tid som infrastrukturminister, väl insatt i de krav som Nya Ostkustbanan har fört fram. Han har vid flera tillfällen träffat företrädare för berörda kommuner och regioner och då fått grundlig genomgång av fördelarna med en dubbelspårsutbyggnad.

– Vi bad, med glimten i ögat, om ursäkt för att vi lämmnat in ett så ruskigt långt remissvar. De flesta lämnar några sidor, men vi hade ett 53 sidor långt dokument fullmatat med fakta och argument för ett dubbelspår. Långa remissvar kräver större arbetsinsatser på departementet, men eftersom Nya Ostkustbanan blev så styvmoderligt behandlade i Trafikverkets planförslag är det viktigt för oss att visa regeringen alla de fördelar som finns med ett dubbelspår, säger Ingela Bendrot vd för Nya Ostkustbanan.

– Transportforum är Nordens största mötesplats för transportsektorn och det är viktigt för oss att synas där. Vi hade många bra samtal med politiker, medarbetare på de olika transportmyndigheterna, intresseorganisationer och forskare. Mer än 1 500 deltagare hade slutit upp i Linköping, avslutar Bendrot.

Arkiv