Hisnande tågresa mellan Sundsvall och Härnösand

Den 8 – 9 maj besökte Nya Ostkustbanans vd Örnsköldsvik och Härnösand. Det  två mycket intensiva dagar. Resan började med en alldeles särskild tågresa.

– Jag hade lyckats få ett specialtillstånd att åka i förarhytten mellan Sundsvall och Härnösand. Denna sträcka är den som är i sämst skick på hela banan, en ”flaskhals i flaskhalsen”. Banan är både backig och kurvig och som lägst går det i 40 km i timmen. På resan mellan Sundsvall och Härnösand går järnvägen under E4an inte mindre än fem gånger, säger Ingela Bendrot.

 

–  Väl på plats i Örsnsköldsvik mötte kommunstyrelsens ordförande Glenn Nordlund upp på stationen. Sedan träffade jag dels gruppledarna i Örnsköldsvik och senare under dagen kommunstyrelsen i Härnösand. Intresset  var stort bland politikerna. Det finns en stark uppslutning för dubbelspåret. Jag hade också ett mycket bra möte med den nytillträdda landshövdingen Berit Högman, vi var engagerade i Sällskapet Politik och Näringsliv under de första åren under 2000-talet och hade redan då ett bra samarbete. På fredagen gjorde jag en rapportering om bolagets verksamhet till Region Västernorrland som är en huvudägare. Sedan bar det väg mot Stockholm igen, berättar Ingela Bendrot.

 

IngelaochBerit

Möte mellan landshövding Berit Högman och Nya Ostkustbanans VD Ingela Bendrot på residenset i Härnösand.

 

 

Arkiv