Bostadstoppnamn på Nya Ostkustbanans seminarium i Almedalen

Miljöpartiet de gröna i Uppsala

På Nya Ostkustbanans Almedalsseminarium ”Varför är mer räls i Norrland bra för Stockholm?” medverkar ett av de hetaste namnen när det gäller bostadspolitik; regeringens bostadssamordnare Johan Edstav. Intresset för hans fortsatta arbete är stort  och Ingela Bendrot vd på Nya Ostkustbanan räknar med god uppslutning på seminariet.

– Vi är jätteglada att regeringens bostadssamordnare Johan Edstav medverkar på vårt seminarium i Almedalen. Så sent som förra veckan fick han ett utvidgat uppdrag av regeringen.  Jag gissar att väldigt många vill höra mer om hur han tänker lägga upp arbetet under hösten. Han ska ju inleda regelrätta förhandlingar för att kunna ingå överenskommelser med berörda kommuner där exploatering föreslås, säger Ingela Bendrot vd för Nya Ostkustbanan.

– Det är utmärkt att regeringen nu förlänger och utvidgar uppdraget så att det på ett bättre sätt synkas med Trafikverkets och regeringens arbete med den kommande nationella infrastrukturplanen. Det är logiskt och skapar bättre förutsättningar för att verkligen nå framgång, avslutar Ingela Bendrot vd för Nya Ostkustbanan.

Just nu pågår intensiva förberedelser Nya Ostkustbanans medverkan i Almedalen.


Nya Ostkustbanan ”Mitt i smeten-mingel”

Vill Du veta mer om Nya Ostkustbanan? Kom och prata med oss på uteterassen på Strandgatan 10. 

Måndag den 3 juli kl. 14 – 15
Tisdag den 4 juli  kl. 10 – 12 

Seminarium med Catharina Elmsäter -Svärd, Ulrica Messing och Johan Edstav  m fl

Strandgatan 10 kl. 12 – 13 den 4 juli. 

Lättare lunch serveras!


Läs mer om regeringens beslut från den 22 juni här.

Arkiv