Ingela Bendrot blir vd för Nya Ostkustbanan

Ingela Bendrot tillträder som VD den 15 maj
Ingela Bendrot tillträder som vd den 15 maj

Ostkustbanan 2015 AB har rekryterat tidigare statssekreterare Ingela Bendrot som vd. Hon var statssekreterare hos förra infrastrukturministern Catharina Elmsäter Svärd, år 2012 -2014.

– Vi är glada att vi lyckats rekrytera Ingela Bendrot. Hon har en gedigen erfarenhet av infrastrukturplanering och transportpolitik och ett väl utvecklat personligt nätverk inom såväl politik som näringsliv. Just nu pågår ett intensivt arbete inom regeringskansliet med den kommande infrastrukturpropositionen, samtidigt som Sverigeförhandlingen är inne i sin slutspurt. Vi har ett behov av att lyfta Nya Ostkustbanan på ett kraftfullt sätt och då är Ingela Bendrot den kraft vi behöver, säger Peder Björk, ordförande i Ostkustbanan 2015 AB och Kommunstyrelsens ordförande i Sundsvall.

– Konkurrensen mellan olika infrastrukturprojekt hårdnar. Det är viktigt att Nya Ostkustbanan tydligt kan visa på betydelsen av en dubbelspårig järnväg mellan Gävle och Härnösand och de positiva effekter en sådan satsning får för hela Sverige. Som statssekreterare kom jag i kontakt med många viktiga infrastrukturprojekt och kunde då tydligt se Ostkustbanans många fördelar. Jag ser verkligen fram emot att arbeta för en dubbelspårsutbyggnad mellan Härnösand och Gävle, säger Ingela Bendrot.

Ingela Bendrot är 53 år och bor i Täby. Hon är född och uppvuxen i Kalmar. Bendrot har en gedigen arbetslivserfarenhet och har bl. a. varit miljöchef på Skanska AB, biträdande stadsdirektör i Stockholms stad och har också varit verksam inom Svenskt Näringsliv. Hon har en bakgrund inom Moderaterna och har bl. a. suttit i Kommunfullmäktige i Kalmar och Oskarshamn och arbetat både på Sveriges Riksdag och i Regeringskansliet. Hon är vice ordförande för Täby kommuns revisorer. Läs hela meritförteckningen här.

Bendrot tillträder den 15 maj 2016.

Ostkustbanan 2015 AB är ett bolag som ägs av Landstinget Västernorrland, Region Gävleborg, Gävle, Sundsvall, Hudiksvall, Härnösand, Kramfors, Nordanstig, och Söderhamn samt Örnsköldsvik.

Ytterligare kommentarer
Peder Björk;           tfn 070 190 12 91       e-post: peder.bjork@sundsvall.se
Ingela Bendrot:     tfn 072 500 42 41       e-post: ingela@bendrot.se

Arkiv